maandag 5 november 2018

Boekpresentatie Dichten met oma

Lilian Zielstra had een mooi idee: laat dichters op bezoek gaan bij ouderen en de verhalen van die mensen verwerken tot gedichten. Zo ontstond het project 'Dichten met oma', dat ze toen ze stadsdichter werd ook kon gaan uitvoeren.

De beste van de vervaardigde gedichten zijn opgenomen in de bloemlezing Dichten met oma. Die wordt op 26 november gepresenteerd.


Uitnodiging

Op maandag 26 november vanaf 14.00 wordt de bloemlezing 'Dichten met Oma' gepresenteerd in de Concertzaal Bij Vrijdag (Sint Jansstraat 7, Groningen). Er komt daarbij een programma waarin enkele dichters zullen voordragen en waarin plek is voor (meezing)muziek. De middag is voor iedereen vrij toegankelijk. Dus kom ook.

Bijdragen van Rik Andreae, Esmé van den Boom, Annegreet Bos, André Degen, Sylvia Dragtstra, Fieke Gosselaar, Cissy Joan, Famke Gussenhoven, Jacco Hage, Myron Hamming, Sacha Landkroon, Renée Luth, Bill Mensema, Laura Mijnders, Kasper Peters, Jirke Poetijn, Rachel Raetzer, Rense Sinkgraven, Rob Rosendahl, Hanne Stegeman, Irene Wiersma en  Lilian Zielstra. Fotografie is van David Vroom. Die maakte enkele prachtig eportretten en stillevens die in de bundel een speciaal katern vullen.

Dichten met oma verschijnt bij Uitgeverij Passage en is tot stand gekomen met ondersteuning van SLAG.

Zie ook het Facebook-evenement.

Eind januari / begin februari zal Lilian Zielstra afscheid nemen als stadsdichter. Bij die gelegenheid publiceren we haar eigen poëziedebuut Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten