dinsdag 30 oktober 2018

Presentatie Lekker Gronings

Zaterdagmiddag 10 november presenteert Hans Donderwinkel van 15.00 -16.00 uur bij Van der Velde Boeken in Groningen aan de Grote Markt zijn nieuwe boek Lekker Gronings.


Streekproducten zijn weer helemaal in. Logisch, want consumenten kiezen steeds bewuster voor duurzaamheid en eerlijke en vaak biologische producten uit eigen omgeving. In Lekker Gronings presenteert Hans Donderwinkel veertig nieuwe, hippe recepten met streekproducten uit Groningen. Er is ook aandacht voor de producenten (o.a. boer Geert, bekend van Boer Zoekt Vrouw) en hun inspanningen om tot betere producten te komen. Uiteraard is een aantal recepten in Lekker Gronings vegetarisch en daarnaast zijn er ook invloeden van buitenaf merkbaar. Zo kent het boek een fraai recept voor Syrische kip.

Hans Donderwinkel publiceerde eerder Gronings eten, over de geschiedenis van en achtergronden bij de Groningse keuken. Hiervan werden 6000 exemplaren verkocht  Donderwinkel heeft bij het ontwikkelen van deze nieuwe recepten hulp gehad van koks die ook enthousiast met streekproducten bezig zijn.

Na de overhandiging van het eerste exemplaar zal Hans kniepertjes bakken en kunnen de aanwezigen gerechten proeven uit het kookboek, onder het genot van een drankje. En natuurlijk is Hans bereid zijn boek voor u te signeren!

Nieuwsgierig naar hoe het boek eruit gaat zien? Kijk naar voorproefje Lekker Gronings.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten