maandag 24 september 2018

Dag van de Groninger Geschiedenis

Op zaterdag 13 oktober vindt wederom de Dag van de Groninger Geschiedenis plaats. Die dag staat dit jaar in het teken van Opstand, dat is eveneens het thema van de Maand van de Geschiedenis. Een van de gasten is Marcel de Jong, die gaat vertellen over de opstand van de Cocksianen. Dat is eveneens het onderwerp van de een avond eerder gepresenteerde roman De Afscheiding.


De Dag van de Groninger Geschiedenis vindt plaats in en rond een aantal gebouwen aan het Cascadeplein. In de hal van gebouw nummer 10 vind je ook een boekenmarkt. Uitgeverij Passage is daar een van de standhouders. In ditzelfde gebouw geeft Marcel de Jong om 14.00 uur en om 15.30 uur zijn lezing 'Emancipatie via een kerkstrijd'.

Deze dag trekt jaarlijks zo'n 2500 bezoekers. Zij komen op het veelzijdige programma en de vele informatiestands af. Ook de boekenmarkt (veel tweedehands, maar ook enkel stands met nieuwe boeken) is een vast trekpleister voor de bezoekers. Verder zijn er lezingen, voorstellingen, excursies, tentoonstellingen en verschillende muzikale optredens. Kortom: een evenement dat de liefhebber van geschiedenis niet mag missen.

Het uitbreide programma van deze dag staat inmiddels op de site. Er verschijnt op 5 oktober nog een speciale krant, als bijlag bij het Dagblad van het Noorden.

De Dag van de Groninger Geschiedeis is gratis toegankelijk. Je kun je geld dus besteden aan een boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten