donderdag 2 augustus 2018

Dichters in het donker 2018

In een paar jaar tijd heeft Dichters in het donker zich tot een spannend poëziefestivalletje ontwikkeld. Niet alleen doordat de optredens letterlijk in het donkere Sterrebos (in Groningen) plaatsvinden, maar ook doordat er een bijzonder brede keuze aan dichters gebracht wordt. Van jong aanstormend spoken word-latent tot de oudste dichter van Groningen.

Dit jaar vindt Dichters in het donker op woensdagavond 22 augustus plaats. Uit het fonds van Uitgeverij Passage treden op Karel ten Haaf, Bill Mensema, Willem Jan van Wijk en Lilian Zielstra. Renée Luth verzorgt weer de presentatie.

Nazit is in de Kroeg van Klaas.


Persbericht van de organisatie:


Evenement:       Dichters in het Donker

Locatie:               Koepeltje van het Sterrebos (Groningen)

Datum:                Woensdag 22 augustus

Aanvang:            21.00 uur

Toegang:            GratisOp woensdag 22 augustus vormt de Muziekkoepel in het Groninger Sterrebos voor het vierde achtereenvolgende jaar het prachtige decor voor het door Marleen Vermooten en Bert Katerberg georganiseerde poëzie-evenement Dichters in het Donker.

In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren brengt een luisterrijk gezelschap van poëten gedichten ten gehore. Er is een brede variëteit aan leeftijden en stijlen (van spoken-word tot meer vormvaste gedichten en van "ready-mades" tot prozagedicht). Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue. De één slingert met brede armgebaren en stemverheffing gedichten de wereld in terwijl de ander schuchter en intiem zieleroerselen voor het voetlicht brengt.

De presentatie wordt verzorgd door Renée Luth.

Bert Hadders brengt tijdens een muzikaal intermezzo een aantal eigen Groningstalige nummers ten gehore. 


Het deelnemersveld bestaat verder uit:Karel ten Haaf

Erik Harteveld

Myron Hamming (spoken-word)

Ileen Rook

Sieger Baljon

Bill Mensema (prozagedicht)

Willem Jan van Wijk

Mauricio Plat (spoken-word)

Sabine van den Berg

Marije Tempel

Rik Andreae

Richard Nobbe

Tsafira Levy

Lilian ZielstraAanvang 21.00 uur. Toegang gratis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten