vrijdag 27 juli 2018

Verwacht 5: lekker eten op z'n Gronings

Hans Donderwinkel kennen we nog van het succesvolle boek Gronings eten (let op: nog slechts enkele exemplaren verkrijgbaar) en nu richt hij zich voor een nieuw boek op moderne toepassingen van streekproducten uit de provincie Groningen. Lekker Gronings wordt een kookboek inclusief dronefoto's en veel meer verrassingen.


Uit de aanstaande folder van Uitgeverij Passage:

Hans Donderwinkel: Lekker Gronings - Hippe gerechten met eerlijke streekproducten.

Streekproducten zijn weer helemaal in. Logisch, want consumenten kiezen steeds bewuster voor duurzaamheid en eerlijke en vaak biologische producten uit eigen omgeving. 

Lekker Gronings presenteert 40 nieuwe, hippe recepten met streekproducten uit Groningen. Er is ook aandacht voor de producenten (o.a. boer Geert, bekend van Boer Zoekt Vrouw) en hun inspanningen om tot betere producten te komen. 

Uiteraard is een aantal recepten in Lekker Gronings vegetarisch en daarnaast zijn er ook invloeden van buitenaf merkbaar. Zo kent het boek een fraai recept voor Syrische kip.

Deze recepten zijn geschreven door Hans Donderwinkel, de schrijver van Gronings eten (6000 ex. verkocht), dat meer een boek was over de geschiedenis van en achtergronden bij de Groningse keuken. Donderwinkel heeft bij het ontwikkelen van deze nieuwe recepten hulp gehad van koks die ook enthousiast met streekproducten bezig zijn.


ISBN 97890 5452 360 4 / NUR 442 / 64 pagina’s / 21 x 21 cm / geïllustreerd in kleur / € 15,00
Vormgeving: Joppe van der Spoel
Verwacht: november
Geen opmerkingen:

Een reactie posten