vrijdag 15 juni 2018

De markt: boekpresentatie, expositie en kortingsbon

Eind deze maand presenteren we het fotoboek De markt, met foto's van Rein Scholte en teksten van Peter Groenewold en Gerlinde Schüssler. Samen geven foto's en tekst prachtig de mensen en de sfeer op de Vismarkt in Groningen weer. De teksten gaan in op het bestaansrecht van de markt in de 21e eeuw.

Dit bericht gaat over drie zaken rond dit boek: de boekpresentatie, de expositie en de kortingsbonnen.


De boekpresentatie
Hierbij ben je van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie van De markt op dinsdag 26 juni om 17.00 uur bij Noorderlicht, A-Kerkhof 12 in Groningen. Na een welkomstwoord van Kees van der Meiden (directeur Noorderlicht / Huis van de Fotografie) zal Anton Scheepstra (uitgever Uitgeverij Passage) het eerste exemplaar uitreiken. Daarna is het boek te koop, signeren de auteurs en is de speciale tentoonstelling rond dit boek te bekijken.

De expositie
Want op hetzelfde moment opent in Noorderlicht de expositie met foto's van Rein Scholte uit het boek De markt.
Bovendien vindt er op donderdag 28 juni om 20.00 uur bij Noorderlicht een Forumgesprek plaats over 'De markt in de 21e eeuw'. Na een openingswoord door wethouder Joost van Keulen is er dan een rondetafelgesprek met Berndt Benjamins (raadslid D66), DirkJan Kooiman (Marktmeester), Jeroen van der Wal (voorzitter Stichting Marktactiviteiten), Martie Bleeker (secretaris CVAH) en Jeroen de Willigen, stadsbouwmeester Groningen. Gespreksleider is Wio Joustra, oud-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant.
Toegang tot boekpresentatie, expositie en forumgesprek is gratis. Je geld kun je dus aan het boek besteden.

Kortingsbonnen
Wie op 26, 29, 30 juni en 3, 6, 7 juli iets koopt op de markt op de Vismarkt in Groningen ontvangt van de marktkoopman een kortingsbon die recht geeft op € 2,50 korting op het boek De markt.
Handig is dan om te weten dat er die dagen op de kop van de Vismarkt (zijde Grote Markt) een speciale kraam staat waar de bon meteen ingeleverd kan worden. Inleveren kan ook in de boekhandel en bij Noorderlicht. 
Deze kortingsactie loopt t/m 7 juli. Voor zowel kortingsbon als boek geldt: op = op.

Niet in staat om in deze periode de Groningse markt te bezoeken? Bestel dit boek dan snel bij je lokale boekhandel of via onze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten