woensdag 30 mei 2018

Meindert Talma genomineerd voor Halewijnprijs

Heel leuk bericht in de mail:

Hierbij wil ik u graag vertellen dat uw auteur Meindert Talma is genomineerd voor de Halewijnprijs 2018. Dit mede naar aanleiding van zijn laatste werk Je denkt dat het komt. De genomineerden (met vermelding van hun laatste werk) zijn:

o Mathijs Deen (Over oude wegen)
o Hans Dekkers (Over de Taag)
o Emily Kocken (De kuur)
o Bart Koubaa (Ninja Nero)
o Peter Lenssen (Pleisterplaats Belleville)
o Meindert Talma (Je denkt dat het komt)


De Halewijnprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs die al voorbij hun debuut zijn, maar bij het grote publiek nog niet voldoende bekend. Prijswinnaars uit het recente verleden zijn o.a.: Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Jansma, Joke J. Hermsen, Johan de Boose, Erik Vlaminck, Peter Drehmanns en Benny Lindelauf. Prijswinnaar van het afgelopen jaar is Eva Meijer.

De uitreiking van de Halewijnprijs vindt plaats op zondag 31 maart 2019 in Roermond plaats.


EN OOK DE   R E I N A E R T T R O F E E  

Hoofddoel van de Halewijnprijs is om een auteur die dat verdient meer bekendheid te geven. Sinds vier jaar leeft de wens om alle genomineerden meer aandacht te geven in de periode voordat de winnaar bekend wordt gemaakt. Met dit doel wordt in Roermond een schaduwjury gevormd van jongeren die de komende maanden, parallel aan de deskundigenjury, een werk van alle genomineerde auteurs ‘mee- lezen’.

Deze jongeren-schaduwjury roept een eigen winnaar uit. Deze ontvangt de Reinaerttrofee voor Beste Boek van genomineerden voor de Halewijnprijs. Docenten en Bibliorura begeleiden dit proces.
De 1ste Reinaerttrofee is gewonnen door Christophe Vekeman voor zijn boek Marie. De 2de Reinaerttrofee werd uitgereikt aan Auke Hulst voor zijn boek Slaap zacht, Johnny Idaho, de 3de Reinaerttrofee aan Benny Lindelauf voor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor en afgelopen jaar aan Christine Otten voor haar boek we hadden liefde, we hadden wapens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten