maandag 12 februari 2018

De week van het korte verhaal

Van 14 t/m 21 februari 2018 is de zevende editie van de Week van het Korte Verhaal. Ruim vijfentwintig boekhandels spannen zich deze week extra in om het genre de aandacht te geven die het verdient.

De Week van het Korte Verhaal begon klein, maar vindt steeds meer weerklank bij boekverkopers, pers, uitgevers en vooral: bij lezers. Het initiatief heeft er voor gezorgd dat verhalenbundels uit het verdomhoekje zijn gehaald, waar die een aantal jaren geheel onterecht gezeten hebben.

Halverwege de WvhKV wordt de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt, dit jaar voor de vierde maal, op woensdag 21 februari 2018 in het Lloyd Hotel te Amsterdam.

Uitgeverij Passage tipt voor de week van het korte verhaal bovenal Zondagavondbuurt van Paul Gellings.De eerste verhalenbundel van Paul Gellings is het lezen zeker waard


Gevarieerd kun je de verhalen in Zondagavondbuurt zeker noemen [...] Paul Gellings lijkt er wel een genoegen in te scheppen om mannen in omstandigheden te brengen waarin mislukking en falen op de loer liggen. Omdat hij zijn verhalen vaak een ironische ondertoon meegeeft en heeft geschreven met een zekere mate van lichtvoetigheid lezen ze op een prettige manier weg. Sommige van de verhalen raken zelfs aan het surrealisme.
[...]
Paul Gellings – Zondagavondbuurt is gewaardeerd met zeer goed.

Twee andere tips voor de Week van het Korte Verhaal:
- Marleen Nagtegaal: Onthoofde man op vuilnisbelt
- Bil Mensema: Rock 7 (let op: nu voor € 9,90)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten