donderdag 11 januari 2018

Schrijvers tijdens Eurosonic

Van 17 t/m 20 januari staat de hele stad Groningen in het teken van het muziekfestival Eurosonic/Noorderslag. Ook boekenliefhebbers komen aan hun trekken. De voor het festival strategisch gelegen boekhandel Godert Walter ruimt de hele donderdagmiddag in voor boekpresentaties.

Daar is vanaf 15.00 uur te gast schrijfster Yaël Vinckx die haar nieuwe boek Volgens Willem, Een onbeschofte geschiedenis van rock in Nederland zal presenteren en aansluitend signeren. Dit optreden wordt omlijst door gitarist Dick Rietveld (Picture that).

Vanaf 16.00 uur volgt een optreden van Meindert Talma. Hij zal scènes voorlezen uit zijn onlangs verschenen roman plus cd Je denkt dat het komt, fragmenten over eerdere ervaringen van Talma op Eurosonic. Hij brengt bovendien een lied ten gehore. Na afloop signeert hij zijn boeken.

Om 17.00 uur is het de beurt aan Igor Wijnker. Van hem verscheen recent het bewonderenswaardige Rock City, een verzameling speciaal voor dit boek geschreven reportages uit muziekstad Groningen. Ook Wijnker signeert na afloop.


Die laatste twee onderdelen van de muzikale middag organiseert Godert Walter in samenwerking met Uitgeverij Passage. Hou de andere dagen vooral de etalage van deze boekhandel in de gaten; daarin ligt een aantal mooie muziekboeken, die uiteraard binnen te koop zijn.

Meindert Talma komt zaterdag nog tweemaal in actie tijdens Eurosonic. Om 16.30 uur treedt hij op in Galleria Unexpected, Schuitendiep 47. Gedurende de dag gaat hij ook nog opduiken bij Jagersonic in Vera, een tamelijk ongrijpbaar evenement dat vorige jaar uitliep op een onbehoorlijk geslaagd feest.

Alle in dit bericht genoemde evenementen zijn gratis toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten