donderdag 2 november 2017

Presentatie Rock City

De ambitie bij Igor Wijnker tijdens het schrijven van Rock City lag hoog. Niet alleen wilde hij met het meereizen met een aantal vooraanstaande figuren uit de Groningse rockscène boeiende, informatieve en leesbare reportages schrijven, hij maakte er intussen ook nog zelf foto's en multimediaal materiaal bij. En dat is allemaal in het boek gekomen.

Het resultaat liet daardoor ietsje langer op zich wachten dat gepland, maar het was de extra tijd meer dan waard. Rock City wordt een heerlijk popboek, waar de passie voor Groningen al muziekstad vanaf spat, en een van de leukste muziekboeken die dit jaar gaat verschijnen.

Vrijdag 17 november is de presentatie van Rock City in (hoe kan het ook anders) Vera.Fri
Nov
17
mainstage Date: Friday, November 17, 2017 Doors: 20:30-22:30 Start: 21:00
Ticket: € 2,50 Presale: Online presale incl. € 1,- servicefee File under: Igor Wijnker, Presentatie, Rock City From: GRN
                          

MAINSTAGE
Vanavond wordt Rock City gepresenteerd, het multimediadocument waar journalist/fotograaf Igor Wijnker de afgelopen twee jaar aan heeft gewerkt. Het is een document met levensverhalen van muzikanten die hij op de voet heeft gevolgd.

Uiteraard is de presentatie in Vera, die een centrale rol heeft in het document en ook minutieus is geportretteerd.

In het boek staan enorm veel woorden, maar die moeten de lezers maar thuis (of ergens anders) rustig tot zich nemen.

Voordragen wordt deze avond dus tot een minimum beperkt.

Het wordt een gevarieerde presentatie met soms een kort video- of geluidsfragment en vooral veel live muziek. Van Joost Dijkema, Bert Hadders, Lou Leeuw, Meindert Talma, The Brothel Brothers feat. Peggy Maradona, Creepy Karpis en er wordt gefluisterd dat Rocky Kamminga ook nog iets gaat doen. Tussendoor draait DJ Evert Grunnen Rocks.

Er is een live verbinding met de rappers van Dope D.O.D. (een van de smaakmakers in het boek) die deze avond elders optreden.

Verder heeft De Kesanova zich op zijn welbekende charmante doch dwingende wijze opgedrongen. Hij wil graag een van zijn roemruchte diastrips vertonen. Die ene strip die een nieuw licht werpt op de handel en wandel van zowel de schrijver als de uitgever. Het is geen fraai licht, maar de schrijver hecht in zijn verhalen ook aan eerlijkheid, dus dat moet maar even.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten