donderdag 16 november 2017

Lezingen Mata Hari

Tantes van Hanneke Boonstra beweerden bij hoog en bij laag dat zij familie van Mata Hari zou zijn. Boonstra zocht het uit en kwam al snel tot de conclusie dat dat flauwekul was. Maar haar fascinatie voor deze in Leeuwarden geboren danseres ging niet meer weg. Dat resulteerde in het fijngeschreven en uitbundige geïllustreerde boek mijn Mata Hari, waarin Boonstra op aanstekelijke wijze heel verschillende aspecten van de dame en de mythe die zij werd belicht.

Het boek mijn Mata Hari sluit nauw aan bij de grote tentoonstelling in het Fries Museum, die nog tot april te zien is. Logisch dat Hanneke Boonstra nu op verschillende plekken lezingen over Marta Hari gaat geven.


Dit zijn de lezingen (en aanverwante activiteiten) van Hanneke Boonstra over Mata Hari die tot nu gepland staan:
  • Zaterdag 25 november: Zinin Theater in Nijverdal, 19.00 lezing over Mata Hari, voorafgaand aan voorstelling Mata Hari van Tet Rozendal. 
  • Zondag 3 december, 13,30 u Fries Museum, lezing over Mata Hari, haar familiebanden, wandeling door het Parijs van Mata Hari en de jacht op het schilderij.
  • Vrijdag 8 december, 20.30 u, te gast in De Literaire Hemel, Amen. 
  • Zondag 25 maart, 10.30 uur, Gorredijk, lekenpreek. 
  • Muiderslot, jaar van de Sterke Vrouwen, magazine

Meer activiteiten zitten nog in de planning (we willen ook nog wat in Groningen gaan doen). En wie ook zelf wel zo'n lezing wil organiseren, kan altijd even contact opnemen met de uitgeverij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten