maandag 27 november 2017

Kuifje in donker Drenthe

Al sinds de zomer liep journaliste Stephanie Hoogenberk met Bennie Roeters (en zijn uitgever) mee om te kijken hoe zij voor de nieuwe roman Tjerk een promotietour opzetten. we aten en dronken gezellig en kwamen elkaar bij de boekpresentatie en de tour geregeld tegen. Zo kom je nog eens ergens, voor Stephanie waren het veelal nieuwe plekken.

Afgelopen weekend deed Stephanie er in Volkskrant Magazine uitgebreid verslag van, liefst vijf pagina's lang. Het Magazine is vooral bedoeld voor de lezenswaardige verhalen, en dat is dit zeer zeker geworden. Stephanie dikte de boel lekker aan, alles voor het verhaal. Zo leest het nu een beetje als 'Kuifje in donker Drenthe', waarbij Kuifje nu een vrouw blijkt en de inboorlingen niet meer zwart maar grijs zijn. Ja, het zijn verwarrende tijden...


De Literaire Hemel reageerde al adequaat: kom zelf meemaken hoe het er bij hen aan toegaat (kan 8 december weer). Ook verder hebben we tal van grappige en nieuwsgierige reacties ontvangen, Veel mensen willen nu TJERK lezen (en dat moet je zeer zeker doen). En veel mensen vragen zich af of Bennie Roeters nog vaker op tournee gaat met zijn roman. En jawel: er komen extra optredens. Zondag 10 december tijdens de Beurs voor Bijzondere uitgevers in Paradiso, Amsterdam, en ergens in het voorjaar in de bibliotheek van Smilde.

Ook zo'n optreden van Bennie Roeters regelen? Neem dan snel contact op met de uitgeverij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten