woensdag 4 oktober 2017

Slavernijverleden Groningen: 2e druk

Dat stad en provincie Groningen ook een band hebben met het slavernijverleden van ons land, heeft velen verrast toen vorig jaar het boek Sporen van het slavernijverleden in Groningen verscheen. Maar dat boek laat toch duidelijk de plekken zien die nu nog herinneren aan deze duistere bladzijden uit de geschiedenis. Een wandelroute in de stad en vier fietsroutes in de provincie voeren de lezer langs die locaties.


Het boek blijkt in een informatiebehoefte te voorzien en is al na een jaar compleet uitverkocht. Het onderwerp blijft natuurlijk in de aandacht, ook vanwege verschillende evenementen die nog georganiseerd gaan worden en vanwege het landelijke project 'Mapping slavery'. Er komt dan ook een tweede druk van Sporen van het Slavernijverleden in Groningen. Die verschijnt op 14 oktober en wordt gepresenteerd op de boekenmarkt van De Dag van de Groninger Geschiedenis.

De Dag van de Groninger Geschiedenis
Op zaterdag 14 oktober vindt in de gebouwen van en rond de Groninger Archieven de jaarlijkse Dag van de Groninger Geschiedenis plaats. Deze dag is jaarlijks een fijn succes en kent naast een interessant programma ook een informatie- en een boekenmarkt.

Uitgeverij Passage doet dit jaar weer mee.
- de uitgeverij heeft een kraam op de boekenmarkt (gebouw Cascadeplein 10) en verkoopt daar boeken die met Groningen en/of geschiedenis te maken hebben. De uitgever is zelf aanwezig voor nadere gesprekken.
- in de boekenkraam presenteren we de twee druk van Sporen van het slavernijverleden in Groningen.
- om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.30 uur start een stadwandeling langs het slavernijverleden van Groningen. Ook hier is de deelname gratis, maar je moet wel een kaartje reserveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten