woensdag 25 oktober 2017

75 jaar Godert Walter

Boekhandel Godert Walter in Groningen viert een jubileum, en dat kun je zo zien aan de etalage:


Uitgeverij Passage verzorgde voor de boekhandel het jubileumboek. Dat is een bijzonder fraaie uitgave geworden, geheel in klaar en gebonden in harde kaft, mét kapitaalbandje en stofomslag.Het is gedrukt op een fijne papiersoort. Inhoudelijk is het een boek om echt van te genieten.

Boekhandel Godert Walter - 75 jaar in het hart van Groningen is een fraai eerbetoon geworden. De samenstellers stond voor ogen het een eerbetoon voor de zelfstandige boekhandel te laten worden, aar het werd vooral het verhaal van deze eigenzinnige boekhandel zelf.


Dat verhaal wordt zeer gevarieerd verteld:
- een aantal bijdragen over de bewogen geschiedenis van boekhandel Godert Walter;
- veel illustraties afkomstig uit het archief van de boekhandel;
- klanten van de winkel die over hun neigen boekenkast vertellen;
- diverse gastcolumns
- een gesprek met de huidige eigenaren.

Het boek Boekhandel Godert Walter is dankzij de medewerking met de uitgeverij in heel Nederland te koop, en dan natuurlijk bij voorkeur bij de plaatselijke kwaliteitsboekhandel...

Afgelopen vrijdag hebben we het jubileumboek gepresenteerd. Aanwezig waren zo'n 250 personen, bijna alle boekenvakcollega's uit Groningen en een enkele van daarbuiten, medewerkers aan het boek, en vooral veel fans en lezers. Sfeerimpressies van deze geslaagde presentatie vind je via deze link.
En lees de Ode aan Godert Walter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten