vrijdag 8 september 2017

Tjerk nu al bij RTV Drenthe


Tjerk Vermaning, vereerd en verguisd. Het ene moment ontving hij de Culturele Prijs van Drenthe, het andere moment stond hij in de rechtbank wegens (vermeende?) vervalste archeologische artefacten. De door hem zo gewenste rehabilitatie kwam eigenlijk nooit. Bennie Roeters schreef 'Tjerk', een roman gebaseerd op leven en werk van Vermaning.


Zo kondigt RTV Drenthe de nieuwe aflevering van Drenthe Toen aan, die komende zondagmiddag dus gewijd is aan de roman Tjerk van Bennie Roeters. Vanaf twee uur kun je Bennie Roeters horen vertellen over zijn nieuwe boek. De aflevering blijft ook op genoemde plek op internet staan.

Bennie Roeters is ook geïnterviewd door TV Drenthe. Dat item wordt zondag of maandag uitgezonden.


Ze zijn er in Drenthe dus vroeg bij. De presentatie van Tjerk is immers op 19 september (in Amsterdam). Daarna gaat Bennie Roeters met zijn nieuwe roman nog naar Groningen (26 september), Meppel (29 september), Amen (13 oktober) en Assen (14 oktober). Meer optredens (in elk geval in Havelte, voormalige woonplaats van Vermaning) zitten in de planning. Daarover en over de details van deze tournee binnenkort meer.

Een exemplaar van Tjerk is inmiddels te reserveren bij de lokale boekhandel of via onze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten