woensdag 12 juli 2017

Vervolg op Kelderkoorts

In 2013 kwam Meindert Talma met het eerste deel van zijn roman- en cd-cyclus 'Nederlands Onbekendste Popster', het project Kelderkoorts. Roman en album vonden mooie weerklank in de pers, en Meindert kreeg weer veel uitnodigingen van festivals, zalen, en radio- en tv-programma's.

Op de tweede druk van de roman vermeldden we in plaats van persquotes een aantal tweets over het project:


Bert Wagendorp:
'Schitterend project Meindert Talma, Boek&cd. Met het mooiste Nederlandse liedje van 2013: 'Karremansgevoel'' 


Alex Roeka:
'Nescio op z'n Gronings en song van het jaar: 'Stadskabouter' (Schoenmaat 34, maar genoeg ruimte voor de tenen)''


Jelle Brandt Corstius:
'Gisteren (rijkelijk laat) ontdekt: Meindert Talma. Wat goed zeg.'


Arjan Spies (gitarist van The Kik):
'Herkenbaar, hilarisch, soms heerlijk ongemakkelijk én gevuld met de meest kleurrijke figuranten ter wereld. Meindert for president!'


In de tussentijd heeft Meindert steeds doorgewerkt aan een vervolg. Mensen die bijvoorbeeld de Meindert, Igor, De Jonge Boschfazant en Kesanova-show bezochten, hoorden elke keer wel een scene uit het nieuw boek. Maar er kwamen twee projecten tussendoor. Hij maakte voor het Groninger Museum een prachtige cd over het leven van Werkman. En toen was daar dat lied, ook uit de periode waar het tweede deel over zou gaan, een lied en meteen een korte biografie over dammer Jannes van de Wal. Het was een lied van een half uur. Dus besloot Meindert dat dit ongeschikt zou zijn voor zijn tweede deel, en maakte er een aparte cd van. Die weer met buitengewoon uitbundige en enthousiaste persaandacht gepaard ging. Komend Noorderzon kun je dit lied nog eenmaal live meemaken.

Vannacht was het dan zo ver. Meindert Talma mailde het manuscript van deel 2 en een glimp daarvan ziet er uitgedraaid aldus uit:


Dit tweede deel (getiteld Je denkt dat het komt) gaat in november verschijnen, weer in collegiale samenwerking van Excelsior Recordings en Uitgeverij Passage. Het wordt dus weer een boek met ingevoegde cd (of voor de muziekliefhebber: een cd met een boek eromheen). 

Uitgeverij Passage gaat de najaarsfolder openen met deze nieuwe van Meindert Talma. In de loop van deze maand zal de najaarsfolder van Uitgeverij Passage klaar zijn. Eerdere plannen onthulden we al hier, hier en hier. De overige plannen kun je de komende dagen op deze blog lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten