vrijdag 7 juli 2017

Leestip voor de vakantie (2)

Hou je meer van een spannend boek tijdens je vakantie, dan kun je niet om Lupko Ellen heen. Deze thrillerschrijver uit Warffum heeft reeds vijf zeer gewaardeerde literaire thrillers op zijn naam staan. In de Vrij Nederland Thrillergids worden ze steeds met vier sterren bekroond. De mond-tot-mondreclame doet de rest.


De jongste thriller van Lupko Ellen heet De zussen Borgesius (nu voor slechts € 15,00 verkrijgbaar). De roman handelt rond twee Italiaanse zussen die elkaar letterlijk naar het leven staan. Als de hoofdpersoon van het boek (een typisch vrijgevochten Groninger) zich ermee gaat bemoeien, komt hij in een duistere wereld van drugssmokkel, illegale vreemdelingen en familietwisten terecht. Maar er ontstaat ook een knallende liefdesrelatie.


De pers schreef over de boeken van Lupko Ellen onder meer:

‘Lupko Ellen is een groot schrijver.’
(NRC Handelsblad)

‘Geweldige thriller (…) in een zeer aangenaam lezende schrijfstijl weet de schrijver de lezer onmiddellijk zo te boeien dat het bijna onmogelijk is het boek weg te leggen.’
(Vrij Nederland)

‘Dit is een thriller hors categorie (…) alles klopt in dit boek, De wonderschone beschrijvingen van het landschap, de opbouw van het verhaal en het taalgebruik.’ (Dagblad van het Noorden)

'Het klinkt te onwaarschijnlijk voor woorden, maar Ellens vakmanschap is toereikend voor de suspension of disbelief die een thriller vereist' (de Volkskrant) 
'Het lijkt misschien een beetje veel allemaal, maar Ellens vlotte pen en geoliede schrijfstijl maken er een kloppend en behoorlijk spannend geheel van' (crimezone)


Kijk op onze site voor alle literaire thrillers van Lupko Ellen of kijk in het menu PROZA voor meer fijnen vakantieboeken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten