maandag 12 juni 2017

Het heen en weer

Jan Veenstra en Marga Kool schrijven al vijf jaar gezamenlijk een column voor de weekendbijlage van Dagblad van het Noorden. Kenmerkend voor die columns is dat ze daarin op elkaar reageren, de ene week Jan op Marga, de andere week andersom.

Dit najaar gaat bij Uitgeverij Passage een bloemlezing van die bijdragen verschijnen. Op dit moment zijn we druk bezig de nieuwe boeken voor na de zomer te plannen en te zorgen dat die nieuwe titels allereerst bekend worden bij de boekhandel. Daarvoor is een goede titel van het grootste belang. Dus mailden Jan en Marga en hun uitgever de afgelopen allerlei suggesties naar elkaar toe. De meest gekke voorstellen kwamen voorbij. Grappige voorstellen, melige voorstellen, toch allemaal niet echt geschikt. Maar ineens was daar vorige week de titel die het wordt: 'Het heen en weer'.

Met enige vreugde zag de uitgever afgelopen zaterdag dan ook onderstaande column voorbijkomen. We plaatsten hem hier ook als treffend voorbeeld:


Eerdere berichten over de na de zomer verwachte boeken gingen over de debuutroman van Leen Steen en een roman over het fenomeen Tjerk Vermaning van Bennie Roeters. Meer nieuws volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten