dinsdag 21 februari 2017

De allerlaatste keer Kantoorpoëzie

De locatie gaat dicht en beide organisatoren staan op het punt om te verhuizen, zodat komende vrijdag een einde komt aan zes jaar Kantoorpoëzie. Het Dagblad van het Noorden publiceerde al een korte terugblik. En wil je weten wat er vrijdagavond gaat gebeuren, kijk dan vooral op het Facebook-evenement.


Joost Oomen, Marleen Nagtegaal en enkele andere organisatoren hebben op willekeurige momenten prachtige literaire avonden neergezet (lees het maar terug in het hierboven aangehaalde krantenartikel). Een hele nieuwe generatie schrijvers, dichters en muzikanten uit met name het Noorden is aan de bezoekers gepresenteerd. En die bezoekers (net zo jong en hip als de organisatoren) kwamen steeds in grote getalen opzetten. Even was er nog sprake van het succes uit te breiden en zou er een stichting opgericht worden, maar gelukkig bleef men trouw aan het spontane karakter. Nu komt de laatste editie, het is mooi geweest, literair Groningen is Joost Oomen en Marleen Nagtegaal grote dank verschuldigd.

Kantoorpoëzie is dood, leve de poëzie. Want er blijft in Groningen natuurlijk genoeg te doen op literair gebied: voor nieuw talent in elk geval drie keer per maand in de Kroeg van Klaas en elke laatste vrijdag van de maand in het Oude RKZ. Lees het in de literaire agenda van Groningen. En nieuwe initiatieven, die zijn er altijd geweest en die komen ook wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten