maandag 30 januari 2017

Presentatie All inclusive

Al jaren bestaat De Dichtclub in Groningen, eerst in café Marleen, tegenwoordig elke eerste woensdag van de maand in de Kroeg van Klaas. Als je dan zegt 'bestaat al jaren' zou je een stoffige clubje kunnen vermoeden, maar dat is niet waar: elk jaar verjongt de club zich, elk jaar voegen jonge dichters zich bij het gezelschap. Ook de nieuwe stadsdichter, Lilian Zielstra, is net als verschillende van haar voorgangers lid van de Dichtclub.

Daarom moet je ook zeker uitkijken naar de jaarlijkse bloemlezing, die je voor een klein bedrag kunt aanschaffen - ook in de lokale boekhandel. Op woensdag 1 februari verschijnt de nieuwste:Ingezonden persbericht: 


Woensdag 1 februari:

Bundelpresentatie: "All Inclusive" van De Dichtclub

Aanvang 21.00 uur

Toegang gratisDe Dichtclub bestaat uit een groep dichters die elke eerste woensdag van de maand bij elkaar komt in de Kroeg van Klaas om eigen werk voor te dragen. Elke dichter presenteert daarbij telkens minimaal één nieuw gedicht.

Sinds de oprichting van De Dichtclub  in 2003 wordt elk jaar tijdens de Poëziemarathon een bundel uitgegeven die een compilatie bevat van het nieuwe werk dat de leden het afgelopen jaar voor de club geschreven hebben. Van elke dichter worden 4 gedichten, een tekst waarin de schrijver zich zelf  bij de lezer introduceert en een foto opgenomen.

In de nieuwe bundel  "All Inclusive" zijn de  twaalf onderstaande dichters vertegenwoordigd. Zij zullen tijdens de presentatie voordragen uit eigen werk.André Degen, Renée Luth, Joost Oomen, Lilian Zielstra, Rik Andreae, Fieke Gosselaar, Sylvia Dragtstra, Richard Nobbe, Hubert Klaver , Philip Rozema, Henrike Vellinga en Hanne Stegeman.

Kroeg van Klaas

Oosterweg 26,

9724 CJ GroningenGeen opmerkingen:

Een reactie posten