maandag 19 september 2016

Presentatie nieuwe roman Anjet Daanje

De eerste mens op de maan, de treinkaping in Wijster, de moord op John Lennon, de val van de Muur, de Bijlmerramp, 11 september. Ieder hoofdstuk van de roman jl. speelt zich af op een belangrijke dag uit de wereldgeschiedenis vanaf 1967.  

Finn Pompe vertelt zijn kinderen elke avond voor het slapengaan over zijn verleden dat onontwarbaar met de wereldgeschiedenis is verweven. In eerste instantie lijken zijn verhalen eenduidig, maar langzamerhand blijkt het verleden net zo veranderlijk te zijn als de toekomst. Verschillende malen zetten gebeurtenissen met terugwerkende kracht Finns leven op zijn kop. De familiegeschiedenis bepaalt de levensloop van Finn en zijn nichtje Juno Linnaarts, met dramatische gevolgen.
Op donderdag 29 september wordt jl. gepresenteerd.


Met genoegen nodigen we je uit aanwezig te zijn bij die presentatie. Die vindt plaats op donderdagavond 29 september bij boekhandel Boomker, Rijksstraatweg 205, Haren. Aanvang is om acht uur.

Deze nieuwe roman gaat over hoe persoonlijk geschiedenis van invloed is op het wereldgebeuren en andersom. Maar ook over hoe feit en fictie zich tot elkaar verhouden, hoe je gebeurtenissen doorvertelt. Daarover wordt Anjet Daanje geïnterviewd door Doeko Bosscher, emeritus hoogleraar hedendaagse geschiedenis en zelf ook schrijver.

De toegang is gratis, maar je wordt verzocht je aan te melden via boomkernieuws@boomker.nl.

Ben je niet in staat hierbij aanwezig zijn, reserveer dan alvast een exemplaar van Anjet Daanje jl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten