donderdag 29 september 2016

Daniël Dee op Cross Comix

Daniël Dee tijdens nieuw stripfestival Cross Comix RotterdamOp zaterdag 8 oktober 2016 vindt de piloteditie van Cross Comix Rotterdam plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Een festival waar optredens, exposities, debatten, nieuwe media en het beeldverhaal elkaar ontmoeten. Dichter Daniël Dee zal hier samen met Robert Raffe te zien zijn met grafische gedichten.

In het kort over Daniël Dee tijdens Cross Comix:
Daniël Dee is bekend geworden met zijn dichtersdebuut 3D-schetsjes van onvermogen. Zijn gedichten verschijnen onder meer in De Dikke Komrij. In 2010 roept het Vlaamse tijdschrift Knack zijn bundel Monsterproof uit tot de beste van 2010. Zijn eerste stappen als prozaïst zet hij in 2013 met de verhalenbundel Vrouwen en ik eerst en het kleine romantische verhaal De zondige daad. Op 8 oktober zal hij samen met Robert de Raffe in de Rotterdamse Schouwburg te zien zijn met grafische gedichten voor het internationale project Duplex.

In het kort over Cross Comix:
Cross Comix is een Rotterdams evenement. Het festival is bedacht door in Rotterdam
woonachtige (inter)nationaal vermaarde tekenaars: Hanco Kolk, Erik de Graaf en Robert van der Kroft. Deze eerste editie van Cross Comix Rotterdam heeft als thema ‘Kan ik hier misschien nog iets betekenen?’, waarbij er volop verbinding gelegd tussen kunstvormen. Zo mixt Kamagurka cartoon en theater. Hoe spannend de mix tussen architectuur en strips kan zijn, laten de architecten van Mecanoo samen met Joost Swarte zien. Ze wisten een magistraal ontwerp nog beter te verbeelden met strips. Ook politiek is present: drie tekenaars waaronder Maaike Hartjes voorzien in het programmaonderdeel De Tekendemocratie de woorden van Rotterdamse gemeenteraadsleden van beeld. Meer informatie: www.crosscomix.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten