woensdag 24 augustus 2016

Prozaclub wordt Club Proza

Op 7 september start het nieuwe literaire seizoen in de Kroeg van Klaas in Groningen. Met de eerste woensdag van de maand De Dichtclub (momenteel bestaande uit André Degen, Fieke Gosselaar, Joost Oomen, Lilian Zielstra, Renée Luth, Rik Andreae, Sylvia Dragtstra, Richard Nobbe, Hubert Klaver, Philip Rozema, Henrike Vellinga en Hanne Stegeman).


Elke tweede donderdag van de maand (en de eerste keer dus meteen op 8 september) is er de inmiddels fameuze De Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Meindert Talma, Igor Wijnker, Adriaan Bosch (De Jonge Boschfazant) en Kees de Vries (Kesanova) brengen maandelijks een hilarisch multimediaprogramma met nieuwe verhalen, liedjes, diashows, korte films, discussies en gedichten. Er worden telkens kersverse teksten en nieuw beeldmateriaal op het publiek uitgeprobeerd. Een show dus met een hoog Hobbyrock-gehalte. Vanaf dit nieuwe seizoen gaat deze show ook maandelijks in Leeuwarden plaatsvinden.

Dan kun je je nog verheugen op Club Proza, normaal gesproken elke donderdag van de maand, maar in september geprogrammeerd op donderdag 22. De oorspronkelijk bezetting van de Prozaclub is wegens drukte van de verschillende deelnemers uiteengevallen. Maar met Club Proza is er een nieuwe, frisse opzet. En voor de 22-ste een mooie lijst deelnemers: Bill Mensema, Tjitske Zuiderbaan, Lilian Zielstra, José Cutileiro, Lupko Ellen en gasten. Ook Club Proza gaat het publiek nu elke keer verrassen met gastschrijvers.


De literaire avonden in de Kroeg van Klaas beginnen steeds om half negen; de toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten