maandag 1 augustus 2016

Dichters in het Donker

Persbericht 

"Dichters in het Donker"

Locatie : Koepeltje in het Sterrebos
Datum: woensdag 17 augustus
Aanvang: 21.00 uur
Entree gratisVorig jaar organiseerden Bert Katerberg en Marleen Vermooten voor het eerst het poëzieproject "Dichters in het Donker"  als onderdeel van het programma van het door wijkcomité Helpman geïnitiëerde Sterrebos Live. De avond trok zo'n kleine tweehonderd belangstellenden en  werd zo goed ontvangen dat besloten is het programma dit jaar een vervolg te laten krijgen.

Op woensdag 17 augustus is het zo ver en treden 17 dichters aan in het koepeltje van het Sterrebos. De voorstelling begint om 21.00 uur als de duisternis langzaam zijn intrede doet. Op het schaars verlichte podium met zijn mooie akoestiek en met het geruis van bomen op de achtergrond komen de teksten van de 17 deelnemende dichters goed tot hun recht. Er is een gevariëerd aanbod aan stijlen en leeftijden. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue.

Liedjes schrijver George Welling zorgt tussen de twee sets met gedichten voor een muzikaal intermezzo. Zijn Nederlandstalige teksten lopen uiteen van melancholisch en romantisch  tot humoristisch.

Multi-talent (o.a. schrijfster, filmmaakster, poëziedocente) Renée Luth presenteert de avond.

Het totale deelnemersveld is als volgt:
Nina Werkman, Philip Rozema, Helena Hoogenkamp, Karel ten Haaf, Kasper Peters, Renée Luth, Joost Oomen, Ileen Rook, Ayu Ritzema, Saskia de Boer, Richard Nobbe, Klaske Oenema, Hubert Klaver, Lilian Zielstra, Jephta de Visser, René Wubbolts, Sylvia Dragtstra en zanger George Welling

(foto Joop Nijhof)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten