woensdag 31 augustus 2016

Boekpresentatie Kees Willemen

Al meer dan vijftig jaar is Kees Willemen actief als cartoonist. Veel van zijn tekeningen hekelen de toestanden in het wetenschappelijk onderwijs. Wij vroegen drie studenten (verbonden aan de hedendaagse protestbeweging in het onderwijs) om uit de grote collectie cartoons van Kees Willemen hun persoonlijke keuze te maken.

Dat resulteert in het prachtige overzichtswerk Waar zijn onze intellectuelen gebleven? Hans Broekhuis en Hans Kuné (beiden ex-hoofdredacteur van de Universiteitskrant) verzorgden de begeleidende teksten.

Dit boek wordt op donderdag 15 september gepresenteerd in de Usva, aan de vooravond van De nacht van de student. In de Usva zal ook een tentoonstelling van het werk van Willemen te zien zijn. Toegang aan de boekpresentatie en opening van de tentoonstelling is gratis en voor iedereen.

U bent hierbij van harte uitgenodigd:


Het programma omvat de alternatieve openingslezing Academisch Jaar door Hendrik Gommer, een protestzong door Melvin Bonnet, een gedicht van de kersverse huisdichter Esmé van den Boom en aardbevingslied van Roelof Wittink & Jos Posthuma.

Informatie over het boek (inclusief bestelmogelijk): http://www.uitgeverijpassage.nl/content/view/453/56/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten