zaterdag 11 juni 2016

Contract Hobbyrockers ondertekend

Elke tweede donderdag van de maand vindt in de Kroeg van Klaas de Meindert en Igor en De Jonge bosfazant en Kesanova Show plaats. Nou ja, afgelopen donderdag was even de laatste keer voor de vakantie. In september gaat het spektakel weer verder. Dan gaat de Show tevens naar Leeuwarden waar die maandelijks in de Neushoorn zal worden opgevoerd.


Drie van vier deelnemers aan deze show zijn ook lid van de Hobbyrockers. Dat gezelschap maakt (of maakte) gekke 8mm-filmpjes, performances, muziek en het op onregelmatige tijdstippen verschijnende tijdschrift De Hobbyrocker.

Bovendien is men al een jaar of vijftien bezig met De Grote, Dikke Hobbyrock Encyclopedie en daarvan vooralnog deel 1 bevattende de letters A, B en C. Vanwege onderlinge discussies, een hopeloos vastgelopen redactieronde, een aarzelende uitgever die moeilijk de begroting sluitend kreeg en vooral tijdgebrek van verschillende dragende deelnemers werd dit project maar steeds weer uitgesteld. Tot dit voorjaar werd bedacht een intekenactie te starten. Dat helpt. Op dit moment zijn nog slechts 25 intekenaars nodig om het project mogelijk te maken.

In de overtuiging dat die laatste intekenaars deze maand nog wel mee gaan doen, hebben we tijdens de recentste Meindert & Igor & De Jonge Bosfazant & Kesanova Show dan eindelijk het auteurscontract getekend dat ons verplicht de Hobbyrock Encyclopedie ook daadwerkelijk uit te gaan brengen.

Passend bij de chaotica van de Hobbyrockers en gedwongen door de beperkte afmetingen van het podiumpje waarop de Show plaatsvindt, moesten uitgever Anton Scheepstra en Hobbyrock-voorzitter Kees de Vries (Kesanova) danig improviseren om de handtekeningen gezet te krijgen.
Duidelijk is dus dat het eerste deel van De Grote, Dikke Hobbyrock Encyclopedie er komt. Sterker nog we weten ook al wanneer: in augustus. Tijdens Noorderzon zullen de intekenaars het boek op kunnen komen ophalen (en als dat niet lukt, krijgen ze het later thuisgestuurd). Daarover krijgen zij nog bericht.

En er is meer: alle intekenaars ontvangen binnenkort een gratis beeldroman in hun mail. Deze beeldroman komt weliswaar ook in de Encyclopedie (onder de b), maar de intekenaars ontvangen een exclusieve kleurenuitgave ervan.
 Teken dus snel in.
Wie intekent krijgt ook nog eens een korting van vijf euro.Het publiek afgelopen donderdag was getuige (dat gebeurt zelden bij een contractondertekening). Zo te zien zagen ze dat het goed was.

De foto's in dit blog zijn alle gemaakt dor Henk Veenstra, huisfotograaf van zowel de hobbyrocker als Uitgeverij Passage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten