donderdag 21 april 2016

Driekdag 2016

De Driekdag (de dag waarop dichter Driek van Wissen herdacht wordt) vindt dit jaar plaats op zondag 22 mei, uiteraard in Drieks stamcafé de Wolthoorn in Groningen. Aanvang is 16.30 uur. Op die dag presenteert Uitgeverij Passage Degenhard, een riderroman, een estafetteroman in dichtvorm waarvoor Driek van Wissen zelf ook nog een gedicht schreef. Degenhard is die middag voor het eerst te koop, menig deelnemende (light-verse) dichter aan het project zal er bij aanwezig zijn.


Het organiserend comité verstuurde alvast deze uitnodiging:

Het is op zaterdag 21 mei precies zes jaar geleden dat Driek overleed. Ook dit jaar organiseren we een informele Driek van Wissen-memorial. Deze vindt weer plaats in café De Wolthoorn, Turftorenstraat 6 in Groningen.  
Echter:  De Wolthoorn is op zaterdag 21 mei druk bezet. Vandaar dat DriekDag 2016 een dag later dan de sterfdag plaats vindt: op zondag 22 mei!

Vrienden, dichters en muzikanten presenteren ook dit jaar een programma ter ere van Driek!
Het programma duurt van 17.00 uur tot 19.00 uur. Inloop vanaf 16.30 uur.

Deelnemende dichters zijn: Quirien van Haelen, Theo Danes, Gezienus Omvlee, Kees Torn, Peter Verstegen en Ivo de Wijs. Ze dragen naast eigen werk ook hun favoriete Van Wissen gedicht voor! Michèl de Jong zal zijn licht laten schijnen over de  “Waterzooien.”
Geert Jan Laan gaat een vijftal sonnettettes ten gehore brengen: zijn favorieten.
De muzikanten Eva Waterbolk en Bert Hadders maakten speciaal voor deze middag een lied op basis van een tekst van Driek.
Tevens wordt er een spectaculaire ridderroman gepresenteerd, een roman waarin de bloedstollende avonturen  van ridder Degenhard zijn opgetekend.

De presentatie ligt dit jaar in handen van Johan Meijer.

Degenhard,  een ridderroman,  ISBN 97890 5452 3222

Geen opmerkingen:

Een reactie posten