maandag 4 april 2016

De doos van Passage naar Rotterdam

In Rotterdam zijn Bosch & de Jong boekverkopers er al helemaal klaar voor:


Op zondag 10 april is daar de Rotterdamse presentatie van De doos van Passage, met speciale aandacht voor de nieuwe dichtbundel van Daniël Dee en voor de bloemlezing Hekeldichten. Van die laatste bundel zullen naast de samenstellers ook enkele dichters die er in opgenomen zijn aanwezig zijn.

Verder zullen in Rotterdam voordragen: Paul Gellings, Karel ten Haaf, Renée Luth, Ronald Ohlsen, Diana Ozon, Pauline Sparreboom en Irene Wiersma.
Deze poëtische middag begint om 3 uur bij Bosch & De Jong. Deze frisse boekhandel is gevestigd in de Fenix Food Factory op Katendrecht in Rotterdam. We even opletten: er is die dag ook een marathon, waardoor grote delen van de stad zijn afgezet. Vanuit het westen schijn je nog wel bij de boekhandel te kunnen komen. Zeker is in elk geval dat de metro blijft rijden. De metrostations Wilhelminaplein en Rijnhaven liggen op loopafstand van ons evenement.

Toegang is gratis en voor iedereen. de aanwezige dichters signeren na afloop.

Daniël Dee presenteert met Mond vol demonen voor het eerst na zijn periode als stadsdichter van Rotterdam een nieuwe bundel.

De bloemlezing hekeldichten met de aan Wouter Godijn ontleende titel Ik proef iets wat bedorven is, is de eerst verzameling zogeheten hekeldichten sinds 1938. Destijds was de samenstelling in handen van C.J. Kelk en Halbo C. Kool. In de inleiding leggen samenstellers Daniël Dee, Alexis de Roode en Benne van der Velde de ins en outs van die onderschatte genre uit..

De nieuwe bloemlezing is ingedeeld in de volgende categorieën
- tegen landen, streken en hun bewoners
- tegen klein leed
- tegen de liefde en haar medeplichtigen
- tegen persoon x of y
- tegen een bepaald slag mensen
- tegen wetenschap, industrie en moderniteit
- tegen politieke en maatschappelijke toestanden
- tegen poëzie en de literaire wereld
- tegen dichter x
- tegen God en goddelozen
- tegen alles en nog wat

Het belooft zondag een mooie middag in Rotterdam te worden. De doos van Passage en de losse bundels liggen bij de boekhandel al lekker in de verkoop. Na rotterdam gaat de tournee nog naar Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Zie het tourschema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten