donderdag 31 maart 2016

Poëzie verkopen

Op de dag dat het ware gezicht van bol.com eens onverbiddelijk naar buiten komt, heb ik een rondje langs de plaatselijke boekhandels gemaakt om te zien hoe die poëzie verkopen. En dan natuurlijk vooral gekeken hoe De doos van Passage er bij staat

Alle tien bundels uit De doos van Passage zijn los te koop voor € 19,90. Die boeken liggen gewoon bij het cb (Centraal Boekhuis) en kunnen door elke boekhandel besteld worden (en daarmee ook door bol.com; dat kunnen uitgevers niet tegenhouden). De doos van Passage bevat dan de verzameling van die tien bundels en kost € 139,00 (dat is dus een voordeel van zestig euro!). Die doos ligt met opzet niet bij het cb en is dus alleen via een geselecteerd aantal boekhandels in het hele land verkrijgbaar (en anders ook nog via onze website).

Doos en bundels komen nu zo langzamerhand bij de boekhandels terecht. Dat zijn dus boekhandels die wel hun nek uitsteken en risico nemen door poëzie in de winkel op te nemen. De vormgeving van doos en bundels maakt de poëzie ook nog tot een vrolijk gezicht. In de stad Groningen doen liefst drie boekhandels hun best voor De doos van Passage. Zo zag dat er hedenmiddag uit:

etalage Van der Velde A-Kerkhof

In de winkel bij Van der Velde A-Kerkhof


Van der Velde Grote Markt, onderzijde poëziekast

Van der Velde Grote Markt, óp de poëziekast

etalage Godert Walter

Godert Walter, regiotafel

Wij krijgen veel lof dat we dit project aangedurfd hebben. Maar die lof is eigenlijk voor de kopers die ingetekend hadden op dit project, én voor de boekhandels die deze bundels in voorraad durven nemen. Iedereen kan nog meedoen aan het succes van dit poëzieproject: koop in de lokale boekhandel minstens één bundel en als je een echte poëzieliefhebber bent de hele Doos. Voor maar 20 euro help je de poëzie, én de boekhandel. Ook bij jou in de buurt!

Bij Godert Walter wachtte trouwens nog een verrassing. daar hebben ze gedacht: als die uitgever een doos heeft, dan kunnen wij dat ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten