maandag 8 februari 2016

De werken van Karel ten Haaf

Komende zaterdagavond is het feest in Het Viadukt in Groningen. Dan  presenteren we de nieuwste van Karel ten Haaf, Hemel en afscheid. Iedereen is hierbij van harte welkom, lees nogmaals de uitnodiging.


Hemel en afscheid is een kleine roman. Ten Haaf spreekt zelf van 'romance', in welk woord dan meteen het onderwerp van van het boek ligt besloten: een liefdesgeschiedenis.

Kijk ook even naar de lijst met boeken die Karel ten Haaf tot dusver bij Uitgeverij Passage publiceerde:
Steppen zonder autoped (roman)
Geen zomer meer (roman)
- In de geest van Oktober (biografie over Peter Drenth)
Bokkenvla (roman)
- meisjespijn (poëzie)
- K-1, van de schoonheid en de kracht (samen met Daniël Dee)
- Zieteratuur (samenstelling bloemlezing visuele en concrete poëzie)
- Sleutels van C.B. Vaandrager (bezorging en inleiding)
Van de straat (prozie en poëza)

- Peter Aerts, the Dutch Lumberjack (biografie, samen met Daniël Dee)
Daar komt dit jaar naast Hemel en afscheid ook nog de nieuwe dichtbundel De vertaling van Herbie Hancock bij, als onderdeel van De doos van Passage.
Eerder publiceerde Karel ten Haaf enkele dichtbundels in eigen beheer (inmiddels verzamelaarsobjecten). Ook verscheen er een aantal politieke geschriften van zijn hand. Tussendoor verscheen in de Tzum-reeks Alleen de titel is nog niet af, een zeer gewaardeerde bundeling bibliofiele verhalen.

Bij het lezen van zijn nieuwe boek is het wel handig op de hoogte te zijn van Ten Haafs literaire activiteiten: Hemel en afscheid zit vol met grapjes, intertekstualiteit en verwijzingen naar het literaire leven. Karel ten Haaf is een van de meest eigenzinnige literaire fenomenen van het land, Hemel en afscheid is dan weer een voor een breed publiek genoegzaam boek.

Kun je niet bij de presentatie zijn, reserveer dan Hemel en afscheid.
(foto Karel ten Haaf: Henk Landkroon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten