woensdag 20 januari 2016

Wegens succes straks in de boekhandel

Een hospice is een plak waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen. Nederland kent 55 hospices. Veelal zijn ze aangesloten bij een zorginstelling of worden betaald door de gemeente. Behalve dan het hospice Gasthuis Groningen. Dat wil met opzet onafhankelijk blijven om zo goed mogelijk de wensen van de gasten te kunnen verwezenlijken.

Dat betekent wel dat het hospice in Groningen afhankelijk is van giften en donaties. Om eens wat terug te doen voor de ondersteuners  bracht men afgelopen zomer het door Uitgeverij Passage verzorgde boek Mevrouw wil versterven! uit. Daarin verhalen die op ontroerende wijze vertellen hoe het er in het hospice aan toe gaat. Het zijn verhalen gebaseerd op de praktijk. Waargebeurde verhalen dus, wel mooi en liefdevol verteld door Willemien Lenstra, die al jaren vrijwilliger is bij het Groningse hospice.


En wat blijkt? Het boek valt zeer in de smaak, zozeer zelfs dat er bij lezers, boekhandels en media vraag naar ontstond. De eerste druk is uitverkocht. De tweede druk wordt straks wel via de boekhandel aangeboden. Vanaf de tweede week van februari is Mevrouw wil versterven! te koop in de boekwinkel in heel Nederland. Reserveren kan alvast hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten