donderdag 17 december 2015

De laatste poëzieredactie

De doos van Passage is inhoudelijk bijna klaar. Vandaag was het laatste poëzieoverleg, namelijk met Pauline Sparreboom. Tegelijkertijd was dit ook de laatste redactieklus die poëzieredacteur Willem Jan van Wijk voor Uitgeverij Passage deed. Na zijn Vut in het onderwijs heeft hij elf jaar lang met altijd weer veel enthousiasme de redactie voor de uiteenlopende soorten dichters van de uitgeverij gedaan. Het waren steeds buitengewoon aangename bijeenkomsten, waar dan niet alleen zijn passie voor de poëzie bleek, maar ook zijn fenomenale kennis over de meest gevarieerde kunstuitingen.

Vandaag was de laatst keer. Willem Jan van Wijk vond dat hem voor zijn afscheid geen groter plezier had kunnen overkomen dan de bundel van de Pauline Sparreboom te mogen beoordelen. Dit debuut in De doos van Passage wordt een excellente bundel, aldus van Wijk.

Intussen hebben we vandaag gewoon gewerkt, en na afloop een lekker Duitse lunch genuttigd. Deze foto's getuigen van de poëzieredactie. De laatste dus voor Willem Jan van Wijk.

Dit is natuurlijk geen afscheid van Willem Jan van Wijk. Tenslotte zit er ook een bundel van zijn hand in De doos van Passage. Maar bij de presentatie van de tien bundels, gaan we onze afscheidnemend poëzieredacteur natuurlijk wel even extra in het zonnetje zetten.

De presentatie van De doos gaat eind maart plaatsvinden, vermoedelijk op een zondagmiddag. Ik ben alvast op zoek naar een geschikte zaal voor dit grootse feest. Suggesties zijn welkom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten