donderdag 5 november 2015

Verrassing voor bezoekers Het Grote Gebeuren

Komende zaterdag is Het Grote Gebeuren (in de bibliotheek Groningen), het prozafestival uit de koker van SLAG.

Bill Mensema is uitgenodigd iets te vertellen over zijn komende boek BOEM!, roman over liefde een aardbevingen. Bijzonder is dat ook Max van de Berg, de commissaris van de koning, is gevraagd aan te  zitten. Inderdaad speelt een fictieve Max van de Berg een belangrijke rol in BOEM! Net als ook kroeguitbaatster Marleen en uitgever Anton met name genoemd worden (de laatste komt er niet zond kleerscheuren vanaf). Vele figuren uit het Groninger literaire wereldje komen ook in de roman voor, maar dan in versleutelde vorm.


Tijdens Het Grote Gebeuren worden Bill Mensema en Max van de Berg geïnterviewd door Rosa Timmer. Die liet overigens bij de voorbereiding al via twitter weten dat ze de tranen in de ogen van het lachen had bij een bepaalde seksscene.

De presentatie van BOEM! is op 15 november (zie de uitnodiging). Maar voor bezoekers aan Het Grote Gebeuren hebben we een exclusieve primeur. Het boek gaat die avond al in de pre-sale. Bovendien zet Bill Mensema graag een handtekening in het boek. Overigens zullen ook zijn eerdere boeken te koop zijn in de stand van Boekhandel Van der Velde op het festival.

Kijk voor het volledige programma op Het Grote Gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten