zondag 15 november 2015

De doos van Passage: Willem Jan van Wijk

Willem Jan van Wijk is een teruggetrokken levend dichter, maar zeer gewaardeerd door de poëziekenners. Bij Uitgeverij Passage verschenen eerder de bundels Tijd sleep mij een bril en Of er nooit iets verschoof.

Op zondag 15 november viert hij zijn 72-ste verjaardag. Een goede dag om zijn nieuwe bundel aan te kondigen:We zijn zeer blij met Keelpost weer nieuw werk van Willem Jan van Wijk aan te kunnen kondigen. Naast dichter is hij ook onze poëzieredacteur. De doos van Passage is de laatste redactieklus die hij doet. Nog twee bundels daaruit gaat hij met de dichters nauwkeurig doornemen, nog tweemaal een fijne, poëtische sessie.

Zijn eigen werk kenmerkt zich door uiterste precisie. Met karige bewoordingen tekent hij grootse beelden. De gelukkigen die hem wel eens hebben zien optreden, weten dat zijn gedichten hele verhalen als achtergrond hebben. Met Keelpost verschijnt er na jaren een nieuwe bundel.

Dat wil zeggen: als we voldoende intekenaar vinden voor De doos van Passage. We zitten nu in een eindspurt. De stand van vandaag is: nog 29 intekenaars te gaan... Wacht dus niet langer met intekenen. Doe dat hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten