vrijdag 27 november 2015

De doos van Passage: Daniël Dee

Graag stellen we weer een van de nieuwe dichtbundels uit De doos van Passage voor, ditmaal de vijfde bundel van Daniël Dee. Het is het laatste weekend voor de intekeningen op de doos (zie onder). Nog maar een paar poëzieliefhebbers nodig...

Uit de flaptekst van Mond vol demonen:
Strontvliegen, opblaasnegers, gifmengsters, aardwormen, mieren met krabbenpoten, teddyberen, buikgedrochten, draken, dode en vliegende paarden, roze vissen, galgenmannetjes, onverschillige meeuwen, mastodonten, pimpelmezen, my little pony bruidsmeisjes, bijen zo groot als kleine chihuahua's, zwarte slangen, smeltende oma's, rusteloze benen, nagelbijters en gemetamorfoseerde cactee komen in een bonte stoet voorbij in deze gedichten van Daniël Dee. Ogenschijnlijk hebben ze niets met elkaar gemeen, buiten het feit dat ze verzameld zijn in Mond vol demonen, maar er is wel degelijk een overeenkomst, al deze fenomenen bieden namelijk geen soelaas op verlossing. Of zoals Marjan Feith het verwoordde:

'Het is de beste, hartverscheurendste, grappigste wanhooppoëzie die ik in jaren onder ogen heb gekregen.'


Mond vol demonen wordt dus de nieuwe bundel van Daniël Dee. Het is een van de tien verse dichtbundels in De doos van Passage. Bundels en doos komen er echter pas als we voldoende intekenaars hebben. Op dit moment is er nog een weekend en 20 intekenaars te gaan. Aarzel dus niet langer en teken in op De doos van Passage. Nu doen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten