zaterdag 17 oktober 2015

Publiciteit rond Marten Toonder senior

Onder grote belangstelling is vandaag de biografie Marten Toonder senior, geschreven door Erik de Graaf, gepresenteerd. Ruim tweehonderd belangstellenden waren naar de hervormde kerk in Warffum getogen. In het geboortedorp van senior nam achterkleinzoon Irwin Toonder het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar het belendende Openluchtmuseum Het Hoogeland om daar als eerste de speciale tentoonstelling rond Marten Toonder senior te bewonderen.
Op de tweede en derde foto vlnr: uitgever Anton Scheepstra, biograaf Erik de Graaf en Irwin Toonder.

Nu het boek dan uit is en overal in Nederland in boekwinkel verkrijgbaar is, komt er de nodige publiciteit los.

Op een rijtje gezet:
 - Interview Podium TV op woensdag 14 oktober 2015 (bekijk die aflevering hier)
- Ommelander Courant van 15 oktober 2015
- Live bij Radio Noord op maandag 19 oktober in het programma De Centrale
- Na het interview bij RTV Noord wordt een filmpje over het boek en de tentoonstelling op de site van RTV Noord geplaatst.
- verslag van de presentatie maandag in Dagblad van het Noorden

- interview met Mathijs Deen in VPRO's Nooit meer slapen in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 oktober op Radio 1 (tussen 00.00 en 02.00 uur).
Meer publiciteit zit in de pijplijn.

En de tentoonstelling rond Marten Toonder senior is in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum te bezichtigen tot en met april 2016. Het museum is de laatste jaren sterk opgeknapt, de tentoonstelling is fraai ingericht en in combinatie met een wandeling door het fraaie Warffum is een bezoekje zeker de reis waard.

Intussen komen er binnenkort met rond deze biografie nog evenementen in de stad Groningen en Rotterdam. Lees daarvoor hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten