vrijdag 18 september 2015

Prima presentatie in Stadskanaal

Dat was een mooie opkomst bij de boekpresentatie van De eeuwige Veenkoloniaal in Stadskanaal. Vrienden die Herman Sandman in jaren niet had gezien, een ex-boekhandelaar uit Stad, bekende Groningstalige zanger met vrouw en baby, docenten Nederlands van de lokale scholengemeenschap, met een stok lopende bibliothecaris annex literatuurkenner uit de stad, de burgemeester van Slochteren (de grap met welke bus hij terug zou gaan is meer dan eens gemaakt) en nog tientallen andere belangstellenden waren naar De Kwinne getogen.

De Kwinne bleek precies te zijn wat je bij een jongerencentrum voorstelt. Het was dan ook even wat improviseren, maar uiteindelijk kwam alles goed. Meindert Talma speelde toepasselijke liedjes op een wijze zoals alleen hij dat kan. Bert Wagendorp sprak een lyrisch dankwoord na het aanvaarden van het eerste exemplaar, een dankwoord dat Sandman mee naar huis nam om die mooie woorden nog eens tot zich door te laten dringen. Daarna las Herman nog twee verhalen voor, waaruit bleek dat Bert Wagendorp eigenlijk niks teveel had gezegd.Verslagen
- Herman Sandman houdt op met columns schrijven. Hij is op zijn blog al iets nieuws begonnen: een soort dagboek. De goede vorm moet hij nog even vinden (is ook zijn eigen mening), maar op zijn Sandmans gaat hij er gewoon voor. Dus schreef hij ook zelf een verslag van de boekpresentatie. Dat vind je hier.
- De Kanaalstreek was uiteraard ook aanwezig. Lees dat verslag hier.
- Morgen (zaterdag) publiceert Joep van Ruiten een artikel over deze lancering in Dagblad van het Noorden. (Update: lees dat treffend geformuleerde verslag hier)

Twee keer op de radio
Het verschijnen van De eeuwige Veenkoloniaal is alvast voor twee radioprogramma's aanleiding Herman Sandman uit te nodigen:
- komende woensdagavond is Herman Sandman een uur lang te gast bij Kunststof op NPO radio-1
- op 10 oktober is Sandman te beluisteren in Spijkers met Koppen (radio 2)

Stadse presentatie
Wie er in Stadskanaal niet bij kon zijn: er komt ook nog een presentatie in de stad Groningen. Deze stadse presentatie is op dinsdagavond 29 september bij boekhandel Godert Walter. Gezien de beperkte ruimte moet je je wel aanmelden, maar de toegang is weer gratis. Lees hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten