vrijdag 25 september 2015

Marten Toonder sr: biografie en tentoonstelling

Hoe een analfabete plattelandsjongen zich opwerkte tot zeekapitein, voor zijn zoon comics uit Amerika meenam en zo de vader werd van een van onze bekendste striptekenaars. Dat is het verhaal van Marten Toonder senior (Warffum, 1879) dat verteld wordt in een biografie en een tentoonstelling. De presentatie van beide is op zaterdag 17 oktober, vanzelfsprekend in zijn geboorteplaats Warffum. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.
Lees hier de uitnodiging:


De presentatie is ook de laatste gelegenheid om de biografie Marten Toonder senior met intekenkorting aan te schaffen. Dus kun je er niet bij zijn, bestel dan van te voren een exemplaar hier (en krijg het dan zonder bijkomende kosten per post toegezonden).

De levensbeschrijving van Marten Toonder in het boek en de tentoonstelling draait om drie belangrijke punten: de armoede van de landarbeiders eind negentiende eeuw, leven en werken op Rottumeroog (dat eiland was toen dus nog bewoond), en het leven van een kapitein begin twintigtse eeuw (inclusief twee wereldoorlogen).

Kijk vooral ook op de website van Openluchtmuseum Het Hoogeland voor informatie over de tentoonstelling (die dan nog tot april volgend jaar te bewonderen is)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten