woensdag 19 augustus 2015

Het is weer Noorderzon

Donderdag begint voor de 25-ste keer in Groningen het festival Noorderzon. Dat belooft weer tien dagen optimale festivalsfeer in het Noorderplantsoen, compleet met een gevarieerd programma met theater, dans, muziek én literatuur.

Wij geven een paar tips uit het literaire aanbod van Noorderzon:- Absolute aanrader is de cd Werkman die Meindert Talma maakte over leven en werk van Hendrik Werkman. Op Noorderzon is er een live-uitvoering van te zien, compleet met het saxofoonkwartet en met lichtbeelden. Niet te missen! Let op: slechts twee opvoeringen. Zie hier.

- van dinsdag t/m zaterdag staat Nyk de Vries in een container om een voorproefje te brengen van zijn binnenkort te verschijnen nieuwe boek. Kaartverkoop buiten de container.

- uit het nu al roemruchte literaire programma van de Kroeg van Klaas koos Noorderzon de Meindert, Igor, Pepr en Kesanovashow voor een optreden in een van de containers langs de Leliesingel. Zij zitten daar op woensdag. Kaartverkoop aan de deur. Info hier.

- op donderdag 27 is dan weer Daniël Dee te gast in diezelfde container aan de Leliesingel. Hij komt met een nieuw programma waarin hij poëzie met muziek combineert. Dat is dus ook een bezoeken waard. Ook hier kaarten aan de deur. Info.

- meer cross over tussen poëzie is er in de samenwerking van Lies van Gasse en Jan Klug. Met hun show Poetryplay drawbox staan zij van dinsdag tot en met zaterdag in een van de containers.

- Literaturia is de noemer voor de meeste literaire activiteiten op Noorderzon. Zodoende is er elke dag een literaire activiteit, inclusief KidsLiteraturia. Zie het volledige programma hiervan.


Uitgeverij Passage is weer present
Tegenover de centrale kiosk (op dezelfde plek als vorig jaar) wordt weer een pop-upstore ingericht. Dit jaar is er een grote container voor de Vera Art Division en daarin is Uitgeverij Passage  te gast. Gedurende de openingstijden van het festival kun je daar informatie halen over onze najaarsaanbieding, en boeken kopen. Ook platenwinkel Elpee is aanwezig.

Dit tijdelijke winkeltje is gedurende het festival geopend van ongeveer een uur 's middag tot middernacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten