zaterdag 25 juli 2015

Rosa Timmer doet aangifte

Tijdens het stappen werd schrijfster en columniste Rosa Timmer aangerand. Dat was al erg genoeg. Maar de reacties van eerst het barpersoneel en later de politie deden haar besluiten er werk van te maken en aangifte te doen tegen de kruisgrijper. Als journaliste kon Rosa er regionaal al goed de aandacht voor vragen; ze maakte een groot artikel voor haar eigen krant, het Dagblad van het Noorden (zie ook deze video). Veel lof was het deel. Dergelijke aanrandingen komen blijkbaar veel vaker voor, en bijna niemand durft daar iets tegen te doen.

Nu wordt de affaire ook landelijk opgepikt. Gisteravond zat Rosa Timmer met haar verhaal bij RTL-Boulevard. Het item maakt meteen het belang van Rosa's actie duidelijk.
Bekijk dus vooral dit: http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/crime/rosa-timmer-politie-laks-bij-aangifte-aanranding

Kortom: een moedige actie van Rosa Timmer. Wordt nog vervolgd, want de kruisgrijper is nog niet gepakt.

Update 31 juli: inmiddels heeft de man in kwestie zich na het verspreiden van zijn foto zelf aangegeven bij de politie. Daar is hij gehoord en weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing door het openbaar ministerie. Belangrijker is dat de Tweede Kamer deze affaire binnenkort gaat bespreken met de bedoeling iets aan de procedure te verbeteren.
Wordt nog steeds vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten