dinsdag 16 juni 2015

Voetbalverhalen en -liederen in Emmen

Vorig jaar maakten Herman Sandman en Meindert Talma de nodige furore met de Wonderlijke WK Voetbalshow. Eerst speelden ze zo'n twintig keer op Terschellings Oerol (en wisten daar diverse kranten mee te halen), daarna stonden ze nog eens voor tweehonderd bezoekers in Vera in Groningen.

Ook zonder WK blijven de verhalen uit de kelders van het amateurvoetbal van Herman Sandman en verrassende liedjes over voetballegendes van Meindert Talma uitermate geschikt voor een literair programma. Zaterdag 20 juni zijn de heren terug met de voetbalverhalen en -liederen. Dan spelen ze op Zomerzinnen; elk apart overigens Dit literatuurfestival vindt dit jaar in het voetbalstadion van Emmen plaats.


Zomerzinnen is het grootse literatuurfestival van Drenthe dat elk jaar ergens anders in de provincie neerstrijkt. Dit bevordert zeker de gemoedelijke Drentse sfeer van het festival. Inhoudelijk behoort Zomerzinnen al een paar jaar tot de betere literatuurfestivals van het land. Dit jaar gaat het feest dus naar het voetbalstadion in Emmen. Naast Meindert Talma en Herman Sandman meldt het programma voor zaterdagavond:
Renate Groenewold interviewt Bert Wagendorp. Evert ten Napel voelt Michel van Egmond en Wim Kieft aan de tand. Jacques d’ Ancona praat met René Appel en Kees ‘t Hart over toTAALvoetbal. En sportjournalist Arthur van den Boogaard vertelt over zijn nieuwe boek De Nederlandse wielerliteratuur in 60 en enige verhalen,dat de dag ervoor verschijnt.
Huus van de Taol heeft een spannende literaire sportkwis gemaakt.
Maar ook  P.F.Thomése, Annelies Verbeke en Ellen Deckwitz komen.
Het in Emmen gewortelde STEM heeft studenten, gemeentedichters, het Light Verse Collectief, Peter Middendorp en regionale voorlezers uitgenodigd.
Dat Light Verse Collectief is overigens de maker van De dood en het peloton.
Daarnaast zijn er stands, o.a. van Uitgeverij Passage. De voorverkoop is al gestart; bestel je kaartje eenvoudig via deze link.

Trouwens, over De Wonderlijke WK Voetbalshow op Oerol:
VPRO
Volkskrant
Dagblad van het Noorden
Trouw
- Sikkom
- VV Helpman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten