woensdag 3 juni 2015

Tips De nacht van kunst & wetenschap

Met meer dan 150 programmaonderdelen kun je gerust stellen dat komende zaterdag De nacht van kunst en wetenschap werkelijk losbarst in Groningen. Zie de site en het alom verkrijgbare programmaboekje voor de details over het gevarieerde programma.Met zo'n ruim aanbod is het verstandig wat tips te geven. En hier zijn dat uiteraard literaire tips:

- op papier lijkt het aantrekkelijkste literaire onderdeel  Ladies of Poetry. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum (Achterkamer 2) treden drie vrouwelijk dichters uit Groningen op: Renée Luth, Pauline Sparreboom en huisdichter Jephta de Visser.
- verder zijn Kasper Peters en Joost Oomen de hele avond actief op de Tuigzolder van hetzelfde Scheepvaartmuseum. Die brengen een voorstelling over de zee, de zee en niets dan de zee
- verrassend is het optreden van Doeko Bosscher samen met Swinder. In de Curatorenkamer van het Academiegebouw praten en zingen zij vanaf 21.15 over het Grunnens Laid
- Martin Lindeboom gaat zwaarden smeden om 22.00 uur in het Universiteitsmuseum, waar hij de rest van de avond samen met stadsarcheoloog Gert Kortekaas verschillende programmaonderdelen heeft.
- het praatprogamma Stand van de Stad strijkt deze avond neer in Het Buro van Groninger Forum Bibliotheek en heeft daar o.a. Leo Blokhuis, Arjen Lubach en Peter Middendorp te gast (hele avond verschillende gasten).
- om middernacht praat Arjen Lubach in de aula van het Academiegebouw over 'verandering'.

Etcetera, zullen we maar zeggen... Een prettige Nacht toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten