maandag 15 juni 2015

Inschrijving Hendrik de Vries-stipendium geopend

De gemeente Groningen bericht:

GRONINGEN – De gemeente Groningen zoekt aanstormend literair talent voor de 2 Hendrik de Vriesstipendia van elk 6000 euro.
De gemeente Groningen heeft het Hendrik de Vriesstipendium ingesteld in 1986. Dit als eerbetoon aan dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989).


Aanmoedigingsprijs

Het stipendium is een aanmoedigingsprijs voor professionele jonge kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Het gaat jaarlijks om 2 stipendia van elk 6000 euro.
In het ene jaar richt het stipendium zich op literatuur, en het andere jaar op beeldende kunst. In 2015 is dat literatuur.

Jury

Een jury beoordeelt alle inzendingen en stelt 2 winnaars voor aan burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen. De jury beoordeelt de plannen voor nieuw en bestaand werk vooral op artistiek-inhoudelijke aspecten, zoals persoonlijke visie, beheersing van het vak, de plaats die het project inneemt binnen het oeuvre en de haalbaarheid ervan.

Wildvang

De namen van de prijswinnaars worden bekendgemaakt, en ontvangen de stipendia, tijdens het talentevent Wildvang op 12 december in het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK). Daar presenteren ook de winnaars van 2014 hun resultaten van de stipendia voor beeldende kunst.
Wildvang is jaarlijks event dat de spotlights richt op het artistiek talent van Groningen. Met muziek, deejays, poëzie en beeldende kunst.


De aanmeldingen moeten voor 15 september binnen zijn. Dit kan via de website van de gemeente Groningen, groningen.nl/cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten