maandag 1 juni 2015

Groningen als thrillerstad

Juni is traditioneel de Maand van het Spannende Boek. Dit jaar is het thema 'Plaats delict' en dus is er aandacht voor plekken waar in boeken misdaden zijn beschreven. In Groningen zijn er liefst twee schrijvers die hun boeken op herkenbare plekken in de stad hebben laten spelen, die dus Groningen als thrillerstad presenteren. Met deze auteurs organiseert boekhandel Van der Velde in samenwerking met Uitgeverij Passage op zondag 21 juni twee wandelingen.


Lupko Ellen beschrijft in zijn literaire thriller Moddergraf het zogeheten A-kwartier in de stad. Daarheen leidt hij deze middag zijn publiek en staat stil bij locaties die in zijn boek een rol spelen zoals de Benzinebar en de plek van het persbureau waar Ludde Menkema werkzaam is.

Lilian Schneider debuteerde vorig jaar met Aquamarijn, ook al een thriller die herkenbaar in de stad Groningen speelt. Zij loopt met haar groepje via de Folkingestraat naar het Trompbruggetje, waar zich in het boek een dramatische scene afspeelt. Ook op de terugweg wordt gestopt bij een aantal plekken die in haar boek voor komen.

Beide wandelingen starten zondag 21 juni om 13.00 uur bij Van der Velde aan het A-Kerkhof. Bij terugkomst in de winkel lezen Lupko Ellen en Lilian Schneider voor uit nieuw (!) werk. Daarna is er gelegenheid tot signeren.

Beide wandelingen laten Groningen zien zoals je het nog nooit zag. Geef je wel even van te voren op bij Boekhandel Van der Velde, A-Kerkhoff. Er kunnen per wandeling namelijk maximaal 25 deelnemers mee. Deelnamekosten zijn € 5,00, een kopje koffie inbegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten