donderdag 14 mei 2015

Wijzigingen bij de Prozaclub

Tot spijt van de rest van de club en de bezoekers heeft Rosa Timmer besloten te stoppen met de
Prozaclub omdat ze het met twee banen te druk kreeg om ook op regelmatige basis voor te komen dragen. Heel jammer want haar columns waren altijd een lust voor het oor, maar die zullen we dus voorlopig alleen moeten lezen, elke zaterdag in het Dagblad van het Noorden.

Gelukkig heeft de club een nieuw lid gevonden in de jonge talentvolle schrijfster Lilian Zielstra. Ze heeft vorige maand al een gastoptreden verzorgd en daar een zodanige  indruk gemaakt met haar verhalen dat unaniem besloten is haar als nieuw lid te vragen.

Naast Rosa werkt ook Herman Sandman bij de krant en hij heeft het eveneens te druk en hij wil werken aan nieuwe boeken (dit najaar verschijnt er weer een). Sandman blijft nog tot de zomer bij de Prozaclub, maar laat zich daarna vervangen. Trouwens: zowel Rosa als Herman zullen dit najaar nog terugkomen voor een gastoptreden.

Daarnaast zal er weer elke maand een gastschrijver uitgenodigd worden om nieuw werk te komen presenteren. Donderdag 21 mei is de beurt aan Joost Oomen, de voormalige stadsdichter van Groningen. Vanavond brengt hij dus proza.Hieronder voor de volledigheid even het hele programma:
*Donderdag 21 mei: De Prozaclub*
(Elke derde donderdag van de maand)
In de Kroeg van Klaas, Groningen.
5 schrijvers dragen elk tweemaal een blokje met nieuwe columns of korte
verhalen voor.

De leden van de Prozaclub zijn dan nu:
*Meindert Talma*
*Lilian Zielstra*
*Herman Sandman *
*Bill Mensema *
*Tjitske Zuiderbaan*

*Gast van de maand: Joost Oomen*

Tijd: van 20.30 - 22.30 uur
Toegang gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten