vrijdag 15 mei 2015

Gift Voedselbank

Sinds de uitgave van het boek Genadebrood eerder dit voorjaar heb ik goede contacten met de Voedselbank. Verschillende organisaties rond voedselbanken in Nederland vinden Genadebrood zo duidelijk en toegankelijk geschreven dat het boek graag gebruiken als geschenk, bijvoorbeeld voor de vele vrijwilligers. Tijd dus om iets terug te doen.

Elke uitgever heeft een teveel aan voorraad veroorzaakt door retourzendingen, verkeerde inschattingen en zo. Die partij heb ik vandaag aan de Voedselbank Groningen geschonken. Daar is men zeer blij met deze vorm van geestelijke voedsel. Mensen die langdurig in armoede situatie zitten (en hun kinderen) hebben vaak geen of weinig boeken in huis. Klanten van de Voedselbank kunnen binnenkort een keuze maken.


Op de foto overhandig ik symbolisch een exemplaar aan Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank Groningen.

Overigens is de Voedselbank Groningen ook dringend op zoek naar partijen voedsel. Het magazijn raakt op dit moment zo leeg dat zelfs overwogen moet worden in plaats van eenmaal per weer eenmaal in de veertien dagen een uitgifte te doen. Ik heb gemerkt dat giften met grote dankbaarheid in ontvangst worden genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten