dinsdag 14 april 2015

Meindert Talma weer in de studio

Deze week zit Meindert Talma in Amsterdam in de studio van Frans Hagenaars. Hij maakt daar opnamen voor een nieuwe plaat, een cd vol liedjes gebaseerd op leven en werk van Werkman. Het is een opdracht van Geert Lameris van de Stichting Werkman, die dit jaar niet alleen een prachtige overzichtstentoonstelling van Werkman in het Groninger Museum heeft, maar ook tal van andere activiteiten rond deze kunstenaar organiseert. Zie het programma hier. Mooi is ook dat de organisatie huidige Groninger kunstenaars heeft gevraagd werk gebaseerd op Werkman te maken. Zo publiceerde Barbara Stok zojuist een stripalbum en componeerde Meindert Talma dus liedjes rond de kunstenaar.


Van www.meinderttalma.nl: Meindert Talma schreef en componeerde WERKMAN in  opdracht van de Stichting Werkman. Een liederencyclus over het roerige leven van kunstenaar en dichter Hendrik Nicolaas Werkman die drie dagen voor de bevrijding van Noord-Nederland in 1945 werd gefusilleerd in de bossen bij Bakkeveen.
Live zal WERKMAN worden uitgevoerd door Talma op zang en Het Melisma Saxofoon Kwartet. Dit jonge ensemble, dat al overal in de wereld heeft gespeeld, bestaat uit vier nationaliteiten: Zwitserse, Deense, Spaanse en Nederlandse. Tijdens de live-voorstelling zal bijpassend kunst- en archiefmateriaal van Werkman worden vertoond op een groot scherm. De gelijknamige plaat WERKMAN komt eind mei uit bij Excelsior Recordings.

Meindert Talma en het Melisma Saxofoon Kwartet spelen WERKMAN in:
27 MEI -- AMEN -- Café Amer
31 MEI/middag -- GRONINGEN -- Groninger Museum
31 MEI/avond -- DRACHTEN -- Museum Dr8888
24 JULI -- LICHTENVOORDE -- Zwarte Cross
AUGUSTUS - GRONINGEN -- Noorderzon (5 avonden in de Lutherse zaal)
13 NOVEMBER -- DEN HAAG -- Crossing Border
14 NOVEMBER -- LEEUWARDEN -- Neushoorn


En het vervolg op Kelderkoorts dan? Vaste bezoekers van de literaire avonden in de Kroeg van Klaas weten dat Meindert daar ook volop aan werkt. Die bezoekers hebben fragmenten uit de nieuwe roman en nieuwe liedjes voor de cd gehoord (er volgt de komende maanden nog meer) en weten dus dat ook dat een uitgave is om naar uit te kijken. Deel 2 van Nederlands Onbekendste Popster wordt in 2016 verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten