zondag 19 april 2015

Feestelijke boekpresentaties in Zwolle en Rotterdam

Dat was een lekker actief weekend, dit weekend. Vrijdagavond hadden we een boekpresentatie in Zwolle, zaterdagmiddag in Rotterdam.

Die in Zwolle vond plaats in de prachtige ambiance van boekhandel Waarders in de Broeren. Daar presenteerden we onder enorme belangstelling De jacht op de klaproos, de nieuwe roman van Paul Gellings. Als bekend gaat deze roman over de affaire-Tuitjenhorn, een affaire die ook deze middag weer in het nieuws kwam. Dat maakte de presentatie ook wat emotioneel, maar uiteindelijk was die toch ook feestelijk.

De foto's (twee bovenste foto's: blik op de zaal / twee onderste foto's: begin- en eindvoorraad):

En dan zaterdag naar Rotterdam, waar in boekhandel Donner het definitieve afscheid van Daniël Dee als stadsdichter plaatvond. Hij deed dat met de presentatie van Ode aan, een bloemlezing waarin hij veertig Rotterdamse dichters een ode heeft laten schrijven op evenvele Rotterdammers. Resultaat is niet alleen een mooie bloemlezing van hedendaagse Rotterdamse dichters, maar ook een boek dat poëzie bij de gewone Rotterdammer brengt. En dan is de bundel ook nog eens fraai uitgegeven.

Ook hier foto's van het gebeuren. Met natuurlijk als speciale attractie dat we ook nog even een groepsfoto maakten van de aanwezige Rotterdamse dichters. 

Dit alles moeten missen? Geen nood: komende week zitten we nog in Alkmaar en Groningen met een presentatie van De jacht op de klaproos. Bovendien: het gaat natuurlijk allemaal om de boeken. Die koop j natuurlijk gewoon in elke serieuze boekhandel of via de website van Uitgeverij Passage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten