dinsdag 10 maart 2015

Vaarwel Joost Oomen, Hallo Kasper Peters

(ontvangen persbericht)

Vaarwel Joost Oomen, Hallo Kasper Peters
Afscheid van de stadsdichter in Groninger Forum Bibliotheek

Op vrijdag 13 maart om 16.30 uur neemt stadsdichter Joost Oomen afscheid van zijn stadsdichterskantoor. Kasper Peters neemt plaats op de dichterszetel aan de Oude Boteringestraat. Stadsdichters
Eén keer in de twee jaar wordt in Groningen een nieuwe Stadsdichter gekozen en dat betekent tegelijkertijd afscheid nemen van de zittende. Joost Oomen heeft twee jaar het Groningse stadsleven in zijn gedichten verheerlijkt. In het Groninger Forum staat zijn dichterszetel. Bij de wisseling van de Stadsdichters wordt er ook gewisseld van troubadour. Joost Oomen koesterde zijn Willie Darktrousers, Kasper omarmt zijn Melvin Bonnet. Willie Darktrousers zingt een droevig lied ten afscheid. Melvin Bonnet verwelkomt ons met een warm chanson. En de dichters, ja ook de dichters laten van zich horen. Joost wordt toegevoegd aan de galerij der grote Stadsdichters.

Kasper Peters is freelance poëziedocent én Brommerdichter. Hij staat niet alleen bekend als een getalenteerde dichter, maar ook als een goede voordrachtskunstenaar. Hij is een van de medeoprichters van De Dichters uit Epibreren. Sinds januari jongstleden is hij de nieuwe Stadsdichter van Groningen. Daarmee is hij de zevende Stadsdichter die dit ambt voor twee jaar gaat vervullen.


Vaarwel Joost Oomen, Hallo Kasper Peters vindt plaats in Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. Het begint om 16.30 uur en de toegang is gratis.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten