zaterdag 21 maart 2015

Poëzie in de Doos van Passage

Poëzie uitgeven: de eer van elke literaire uitgeverij, maar commercieel gezien een heikele zaak. Vanwege de zware tijden die het boekenvak had, hebben de ontwikkelingen in het poëziefonds van Uitgeverij Passage zelfs praktisch stilgelegen. Nou ja: ogenschijnlijk dan, de dichters werkten onverstoorbaar door.

Dus gaan we weer poëzie uitgeven en dat doen we op een opvallende manier. In 2015 komt Uitgeverij Passage met tien dichtbundels in een keer. Die zullen gewoon los in de boekwinkel verkrijgbaar zijn, maar voor de echte poëzieliefhebber zijn ze ook gezamenlijk te koop, in een cassette ofwel doos. Vandaar dat deze verzameluitgave De doos van Passage is gedoopt.

Vormgeefster Myrthe Heuzinkveld ontwierp een stramien, zodat de dichtbundels een herkenbaar serie vormen en tegelijkertijd ook een eigen uiterlijk krijgen. Vanmiddag tijdens de Indiebookday is het ontwerp voor de serie onthuld (wijzigingen voorbehouden):


Tien dichtbundels die samen een zeer gevarieerd poëziepakket vormen: van de ready-mades van Karel ten Haaf tot de sonnetten van Ronald Ohlsen, poëzie uit Amsterdam (Diana Ozon) en Rotterdam (Daniël Dee), de debuutbundel van Pauline Sparreboom en eindelijk weer nieuwe werk van de ietwat oudere dichter Willem Jan van Wijk. Verder de eerste dichtbundel die Paul Gellings bij Uitgeverij Passage gaat uitbrengen en nieuw werk van Renée Luth (inclusief foto's) en Irene Wiersma. Het tiental wordt gecompe gecompleteerd met een bloemlezing hekeldichten, samengesteld door Daniël Dee, Alexis de Roode en Benne van der Velde.

Binnenkort start Uitgeverij Passage een intekenactie voor De doos van Passage. Die cassette is namelijk exclusief voor de intekenaars, in tweede instantie komen de bundels ook los in de boekwinkel te liggen. Zodra er voldoende intekeningen zijn, gaan de bundels in productie. De verwachting is dat de Doos eind augustus kan verschijnen.
Nieuws over deze intekenactie volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten